nasztorpapir.huHíreinkJelenleg csoportokat Tőserdőn tudunk fogadni

Jelenleg csoportokat Tőserdőn tudunk fogadni

Jelenleg csoportokat Tőserdőn tudunk fogadni A Násztor József által vezetett vállalkozás szebbnél szebb termékei bizonytják, hogy létjogosultsága van ennek a 2000 éves technikának a XXI. században is. Különleges alkalmak, ünnepek dísze lehet egy-egy gondosan kézzel kivitelezett ajándék.

A Násztor József által vezetett vállalkozás szebbnél szebb termékei bizonytják, hogy létjogosultsága van ennek a 2000 éves technikának a XXI. században is. Különleges alkalmak, ünnepek dísze lehet egy-egy gondosan kézzel kivitelezett ajándék.

A papírmanufaktúra szeretettel várja azokat a vendégeket akik érdeklődnek a papír készítésének eredeti 2000 éves technikája iránt. A papírmalomban működés közben látható a merítő műhely, betekintést nyerhetnek a papír készítésének történetébe, könyvkötészeti munkákba, illetve időszaki és állandó kiállításokon bemutatkoznak a kapcsolódó művészeti ágak alkotásai. A malomban több egyedi terméken, alkotáson keresztül látható példa a kézművesség, a kreatív ipar és más művészeti ágak kapcsolatára, mindez egy újszerű XXI. századi környezettudatos módon.

A manufaktúra papírjai világ több tájára eljutottak: az USA-ba, Japánba, Európa nagyobbik felébe. Több filmben láthattuk már, sőt egy igazi Hollywoodi produkcióban, Nicolas Cage filmjében lett "kellék főszereplő". A főnicia abc bölcsőjében Bibloszban több alkalommal szerepelt illetve részt vehetett itt a közel-kelet egyik legrangosab fesztiválján.

Tradíció, hagyománytisztelet mégis eredetiség, egyediség, különlegesség - ez az, amit a merített papírból készült eszközök közvetítenek. A világban kibontakozni látszó tendenciák: újrahasznosított anyagok felhasználása, a kézművesség reneszánsza ez a manufaktúrában a mindennapi munka része.

A merített papír alkalmas arra, hogy kreatív szakemberek különleges ötletei is megjelenhessenek, így dombornyomással, vízjellel, biztonsági- és díszítőszállal, beépített elemekkel egyedivé váljanak a papírok.